Milyen formájú az arcod

 
Milyen formájú az arcod? Ez az ideális frizura hozzá

A frizurát elsősorban az arc formája határozza meg, éppen ezért nem mindegy, milyet választasz az oválishoz vagy a szögleteshez. A frizura sokkal több funkciót tölt be, mint gondolnád. Túl azon, hogy esztétikus, divatos látványt nyújt, egy jól megválasztott hajforma sokat tehet annak érdekében, hogy ideálissá varázsolja az arcformád, és egy kis optikai csalafintasággal soványabbnak, nyúlánkabbnak tüntesse fel az alakod. A hosszú haj viselése a legegyszerűbb módja annak, hogy keskenyítse az arcod, ha pedig lépcsőzetesre vágatod, még finomabbá teszi a vonásaidat.


Szépség ajándékba

A rövid haj mindig magasabbnak mutat, nyújtja a nyakat, valamint az arcodra tereli a figyelmet. Játszhatsz a hajad volumenével is! A dúsabb, nagyobb terjedelmű haj szélesít, és elvesz picit a magasságodból. A sima, rendezett hajjal vagy a hátrafésült, lófarokba kötött frizurával ennek az ellenkezőjét érheted el.


Kerek arcforma

Ha a homlokod és az állad közötti távolság nagyjából akkora, mint az arcod két éle közötti, akkor minden bizonnyal kerekded arcformával rendelkezel. Számodra a hosszúkás frizurák előnyösek, leginkább a vállig érő vagy az annál is hosszabb, egyenes haj, mely oldalt valamennyire takarja az arcod. A választék lehetőleg ne legyen túlságosan oldalt. Természetesen göndör fürtök esetén optikailag úgy vékonyíthatsz arcéleden, ha lépcsőzetesen vágatod le hosszú tincseidet, és a formázásához waxot használsz, hogy kevésbé tűnjön dúsnak.Hajvasalóval simává szelídítheted makrancos fürtjeidet, vagy körkefe segítségével lazán leomló hullámokba rendezheted. A rövid hajviselet kedvelői arra ügyeljenek, hogy csakis oldalt legyen tépett a frizurájuk! Praktikus lehet számodra, ha a homlokodat szabadon hagyod, illetve hosszabb, oldalra fésült frufrut viselsz.


Hosszúkás arcforma

Ezt az arcformát leginkább a magas homlok és a keskeny arc jellemzi. Ebbe a csoportba tartozol, ha a szemed közötti rész vékonyabb, az arccsontjaid nem domborodnak ki, az állad felé vezető vonal pedig hosszúkás és kissé hegyes. Jól állnak az egyenletesen lépcsőzetes és az állig érő frizurák. A hajad volumenét mindenképp oldalt növeld, hogy egy picit szélesítsd vele az arcod. A rövid hajviselet is ideális lehet számodra, ha legalább a fülcimpádig ér, és hanyagul kócos tincsekkel vagy frufruval teszed még izgalmasabbá. A göndör fürtöktől sem kell idegenkedned, hiszen bátran viselhetsz dús, tépett és akár kócosan hullámos frizurákat.Gyakorlatilag mindent bevethetsz, ami oldalirányban kicsit kerekíti az arcodat. Ha vékony szálú és egyenes a hajad, egy körkefével és dúsító hatású hajformázó termékekkel csodákat művelhetsz. Szárítsd lazán hullámosra vagy borzold tincsesre!


Ovális arcforma

Az arcod összességében keskeny és egyenletes, így bármilyen hajviselet jól állhat neked, de azért bizonyos dolgokra érdemes figyelned. A hosszú, a félhosszú és az egészen rövid haj is abszolút jól áll. Persze, azért néhány trükköt neked sem árt bevetned. Mindegy, hogy göndör, hullámos vagy teljesen sima hajviseletet választasz, a lényeg, hogy a fejtetőn ne tupírozd fel túlságosan, mert az feleslegesen nyújtaná az arcod arányait.Ha tartás nélküli, vékony szálú a hajad, lazán feltuningolhatod, ha lehajtott fejjel szárítod, vagy egy tárcsás hajszárítóval rakoncátlan, kócos hatású tincseket varázsolsz magadnak. Frizurádat könnyen feldobhatod egy rövidebb, tincsesre szárított frufruval, ami még jobban a tekintetedre irányítja a figyelmet. Ám a homlokot szabadon hagyó bubifazon is kifejezetten jól áll.


Szögletes arcforma

A szögletes forma legfőbb jellemzői a kiugró arccsontok, a széles homlok és a markáns áll. Ha ilyen arányokkal rendelkezel, ideális lehet számodra a lépcsőzetes, félhosszú frizura. Széles homlokodat tompíthatod egy ritka, laza esésű frufruval, de semmiképpen se legyen túl tömör és rövid. Laza esésű hullámokkal lágyíthatsz erős arcvonalaidon, illetve tépett tincsekkel, melyek kissé az arcodba hullanak.Előnyös lehet még számodra, ha aszimmetrikus formával töröd meg határozott arcéledet. Bátran engedd szabadjára a fantáziád, mert minél mozgalmasabb és izgalmasabb a hajviseleted, annál inkább elvonja a figyelmet a szögletes vonásaidról.
 


   
                                                                                                                                                       


Ide várjuk minden olyan hölgy jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni önmagukat egy fotózáson! A szépségük megvan hozzá talán még a bátorságuk is, de sajnos a mai portfolió árak mellet nem tudták ezen álmaikat megvalósítani! 

JELENTKEZEM! 


Lackó blogja, beszámolók fotózásokról, eddigi munkákról, a hobbijáról és a mindennapi dolgokról. Ha valami érdekeset kerestél megtaláltad.
Olvass, hass, gyarapíts! :)

TOVÁBB A BLOGHOZ 


Ha nem voltál még profi fotózáson mi segítünk neked minden olyan kérdésben, amik ilyenkor felmerülhetnek benned. Nincs más dolgod, mint a Tovább-ra kattintani.

TOVÁBB 

BEMUTATKOZÁS  |  GALÉRIA  |  MÉDIA  |  LINKEK  |  MUNKATÁRSAINK  |  MUNKATÁRSAKAT KERESÜNK  |  MODELLEK  |  ÖTLETEK  |  KAPCSOLAT

Minden jog fenntartva!
Muhari Fotó Studió / Muhari Photo Studio
Cím: 1088 Budapest, Rákóczi u. 25.
Tel.: +36_20 498 8888
aktfotó, glamour fotózás, playboy fotó, kismama, gyerek, családi, fresh style, tárgy fotó, esküvői fotózás, sexy esküvő, férfi fotózás, családi fotózás, fashion 

Fotózás akció minden olyan hölgy jelentkező részére, akik profi fotósorozatot vagy modellkedni szeretnének!
Honlapkészítés: Nord Informatika

Hungarian (formal)