A szemöldökről

 
Mondj búcsut a ronda szemöldök ívnek, és tanuld meg, hogyan lehet szép a szemöldököd anélkül, hogy órákat várnál a kozmetikusnál, és ezreket hagynál ott ezért. Neked is nehezdere esik, hogy szépen szedd ki a saját szemöldöködet odahaza? Ez mától a múlté! Gyönyörű szemöldököd lehet már ma estére, csak kövesd tanácsainkat!

A szemöldök formára szedése minden bizonnyal az egyik legnehezebb feladat. Míg egy frizurát könnyen kialakíthatunk, s szempilláinkat is megnövelhetjük a különböző könnyen elsajátítható praktikák segítségével, addig az igazán egyéniségünkhöz és arcformánkhoz illő szemöldökvonal kialakítása rendkívül nehéz feladat.

Igaz, hogy a kozmetikusok segítséget nyújthatnak, s minden bizonnyal nem követnek el olyan hibát, amelyet mi magunk elkövetnénk próbálkozásaink során, a választás így sem könnyű. Az alábbi videó segítségével könnyedén megtanulhatjuk a szemöldökszedés alapvető lépéseit mi magunk is.

Szemöldök divat anno és napjainkban
Akárcsak a haj, vagy a smink, a szemöldök is számtalan divatkorszakon ment át. Évtizedekkel ezelőtt még mindenki természetes állapotában hagyta, s más módszerekkel igyekezett kiemelni szépségét. Ezt követően azonban mindig az aktuális szépségideál diktálta a trendet. Egy időben a természetes, bozontos, kis mértékben sem ritkított szemöldök volt a divat, majd később ennek tökéletes ellentéte, a teljesen ritka, vékony, vonalszerű alakzat.

Ma mindenki igyekszik minél természetesebb hatást elérni, de nem beszélhetünk egyértelmű trendről. A nők igyekszenek egyedivé, különlegessé válni, mindenki saját egyéniségéhez igazítja sminkjét, öltözködését, s természetesen szemöldöke ívét is. Emellett nem elhanyagolható a tény, hogy minden arctípushoz más és más alakzat illik.

Milyen a jó szemöldök?
A válasz egyértelmű: nem feltűnő. A valódi szépség nem az, ha egyből feltűnik, hogy „valami furcsa az arcán”, hanem ha teljesen természetes hatást ad. Ha valakinek rögtön feltűnik a változás, az csupán két dolgot jelenthet. A szemöldök íve egyáltalán nem illik viselőjéhez, vagy éppen természetellenesre sikerült. Erre jó példa a tetovált szemöldök, mely kizárólag azoknak előnyös, akik egyébként nagyon ritka szemöldökkel rendelkeznek.

Ezen kívül nem érdemes rögtön a legvékonyabb vonalat választani, hiszen a szemöldök egyik rossz tulajdonsága, hogy olykor elfelejt visszanőni. Ha pedig túl vékony vonalban lett kiszedve, később lehetetlen pótolni. Az orrtő felől vastagabb, majd a szélek felé egyre vékonyodó forma az, mely minden arctípushoz illik, s a későbbiek, esetleges formaváltásnál sem okoz problémát.

Arctípus és szemöldök
Az egyes arctípusokhoz más-más szemöldök illik.
Míg a kerekebb archoz a lapos szemöldökvonal passzol.
Hosszúkás arc esetén a szépen ívelt vonal az előnyös.

A kiszedést célszerű mindig kozmetikusra bízni, legalább első alkalommal. Sokan dús szemöldökkel rendelkeznek, ennek ritkítását nem javasolt otthon elvégezni, hiszen ha egy-egy szálat rossz helyről távolítunk el, akkor itt-ott nem marad semmi a szemöldökből, másutt pedig dús marad.
Ha mégis otthon szeretnénk elvégezni az igazítást, soha ne felülről kezdjük azt. A forma kialakítását követően már otthon is egyszerűen, szemöldökcsipesz segítségével elvégezhetjük az utána igazítást.

A szemöldök színe
Egy másik fontos kérdés a szemöldök színezése. Ez általában csak akkor javasolt, ha valaki nagyon ritka szemöldökkel rendelkezik, de természetesen a hajszín és a smink is befolyásolhatja. Ha eredetileg sötét hajunk (és szemöldökünk) van, de világosabbra festjük a hajunkat, célszerű a szemöldököt is egy-két árnyalattal világosítani. Színezésre festésre akkor lehet szükség, ha a hajszín nagyon elüt a szemöldök színétől.

A jól megválasztott forma keretet ad a szemnek, s kiemeli azt. Mindent összevetve a választás során figyelembe kell venni a hajszínt, az arc formáját, s természetesen saját ízlésünket is. Első alkalommal bízzuk mindig szakemberre a feladatot, a későbbiekben pedig már saját magunk is elvégezhetjük az igazítást.

A jó szemöldök titka, hogy tökéletesen az arcra simul, s feltűnés helyett természetes hatást kelt.

Forrás: http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=21&alrovat=22&cikkid=14486
 


   
                                                                                                                                                       


Ide várjuk minden olyan hölgy jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni önmagukat egy fotózáson! A szépségük megvan hozzá talán még a bátorságuk is, de sajnos a mai portfolió árak mellet nem tudták ezen álmaikat megvalósítani! 

JELENTKEZEM! 


Lackó blogja, beszámolók fotózásokról, eddigi munkákról, a hobbijáról és a mindennapi dolgokról. Ha valami érdekeset kerestél megtaláltad.
Olvass, hass, gyarapíts! :)

TOVÁBB A BLOGHOZ 


Ha nem voltál még profi fotózáson mi segítünk neked minden olyan kérdésben, amik ilyenkor felmerülhetnek benned. Nincs más dolgod, mint a Tovább-ra kattintani.

TOVÁBB 

BEMUTATKOZÁS  |  GALÉRIA  |  MÉDIA  |  LINKEK  |  MUNKATÁRSAINK  |  MUNKATÁRSAKAT KERESÜNK  |  MODELLEK  |  ÖTLETEK  |  KAPCSOLAT

Minden jog fenntartva!
Muhari Fotó Studió / Muhari Photo Studio
Cím: 1088 Budapest, Rákóczi u. 25.
Tel.: +36_20 498 8888
aktfotó, glamour fotózás, playboy fotó, kismama, gyerek, családi, fresh style, tárgy fotó, esküvői fotózás, sexy esküvő, férfi fotózás, családi fotózás, fashion 

Fotózás akció minden olyan hölgy jelentkező részére, akik profi fotósorozatot vagy modellkedni szeretnének!
Honlapkészítés: Nord Informatika

Hungarian (formal)