A göndör haj formázásának 10 titka

 
Tudnod kell, hogy a nők 90%-a áhítozik a göndör fürtjeid után, melyekkel születésedkor áldott meg a természet. A sima hajú nők, életükből nagyon sok órát azzal töltenek, hogy egy hajgöndörítő vassal utánozzák azt, ami neked természetesen adatott meg. Ugyanakkor, ebben az esetben is léteznek érvek és ellenérvek. Például, a göndör haj állandóan dús és nem kell szenvedned az olajos haj szindrómától és nem kell minden nap hajat mosnod, de sajnos a göndör haj állandóan felkunkorodik és puffossá válik, amint nedvesség éri vagy a fodrász túl rövidre nyisszantja. És íme a legjobb megoldások göndör hajra.

1. Ne harcolj a hullámokkal párás napokon!

Ha forró, párás éghajlatra utaznál, semmiképp ne vigyél magaddal hajsimítót. Lehet, hogy órákon keresztül kínlódsz, hogy kisimítsd hajad, és amikor kilépsz az utcára, a hajad azonnal visszaugrik eredeti formájára. Legyen szó párás éghajlatról vagy esős napokról, felejtsd el a hajegyenesítőt és v'llald fel hullámaidat. Nemsokára eláruljuk, hogyan zabolázhatod meg göndör fürtjeid.

2. Ha szeretnél sima hajat, lehetőséged van rá

A legjobb a göndör hajban, hogy egy kis izomzattal és néhány hajformázó termékkel egyenessé változhat frizurád. Gondolj csak Nicole Kidmanre, aki évekig sima, egyenes hajával kápráztatta el közönségét a vörös szőnyegen, pedig valójában szuper göndör haja van.
Többféle hajegyenesítő módszer létezik (brazil és japán), csak meg kell találnod a pénztárcádnak és a hajad textúrájának megfelelőt. Ezek a hosszú távra alkotott módszerek hasonlóak a dauerhez, de nem göndörítenek, hanem egyenesítenek. Tudnod kell viszont, hogy még egy professzionális hajegyenesítés után is használnod kell a hajegyenesítő vasat. Fektess be egy profi, ionos hajegyenesítő vasba, mely rövidebb idő alatt segít elkészíteni a frizurád és kevésbé roncsolja a hajad.3. Nem, nem kell egész életedben borzos hajad legyen

Amint azt már tudod, a levegő páratartalma roncsolhatja a göndör hajat, hiszen ez sokkal szárazabb, így érzékeny a párás levegőre. Természetesen, ez csupán azért van, mert szeretne nedvességet magába szívni. Ilyenkor a kutikulák kitágulnak, a haj pedig borzossá válik.

Most azonban eláruljuk a titkot, mit használj, hogy mindezt elkerüld. Szükséged lesz egy leave-in hajkondicionálóra, egy mélyen ható kondicionálóra és egy olyan hajformázó termékre, mely szilikont tartalmaz. Ezek a termékek alap pillérei kell legyenek a fürdőszobádnak, hiszen mindegyik hidratálja a hajad, így az nem fog minden csepp nedvességet magába szívni és borzossá válni.
Amikor hajmosásra kerül a sor, felejtsd el a sampont és próbáld ki tippünket. Hetente egyszer, sampon helyett moss hajat egy leave-in hajkondicionálóval. Néhány göndör hajú hölgy esküszik, hogy mióta kipróbálták ezt a módszert, hajuk jobban néz ki, mint valaha.
Ha száraz, göndör hajad van, ne hagyd ki a következő lépéseket:
- Hetente egyszer használj mélyen ható hajkondicionálót.
- Tusolás után kend be hajad leave-in kondicionálóval.
- Amikor formázod göndör fürtjeidet, vigyél fel a még nedves hajra szilikonos szérumot, vigyázz, hogy ne hagyj ki egyetlen fürtöt se.

4. A hajszárítót lehetne jól is használni

A hajszárító a göndör hajú lányok rémálma lehet, ha helytelenül van használva. Hogy elkerüld a puffos kinézetet, ameddig csak lehet hagyd, hogy hajad magától száradjon meg a levegőn. Amikor már túl hideg van ehhez, szárítsd meg hajad egy szórófejes hajszárítóval. Ha nem ilyet használnál, a hajszárító fúvókáját irányítsd lefele, a haj gyökerei felé, a hullámaidat pedig nyomogasd tenyereddel.5. Dobd ki a hajkefét és vegyél egy fésűt

A hajkefe a göndör haj ellensége, de egy fésű a legjobb barátjává válhat. Sok nő még ezt is elhanyagolja és arra esküszik, hogy ujjaival tudja megfésülni legjobban a haját. A fésű nagyszerű választás, ha göndör a hajad, hiszen segítségével könnyebben el tudod dolgozni hajadban a szilikonos szérumot.

6. A göndör haj akkor a legszebb, ha hosszú. A göndör haj nem néz ki jól, ha rövidre van vágva, hiszen puffossá válik. A göndör fürtöknek hosszúságra van szükségük, hogy súlyuk lehúzza őket és jól mutassanak. A legszebb, ha váll alá ér a göndör hajkorona.

7. A legjobb frizurák
A hullámos haj, akkor mutat a legjobban, ha lépcsőzetesen van levágva, egyébként karácsonyfára hasonítana. Egy jó vágás érdekében, ajánlott szakértőt felkeresni, aki gyakorlott a göndör haj vágásában. Persze minden szalonban csak profikat találsz, ezért jobban jársz, ha megérdeklődöd göndör hajú ismerőseid fodrászának számát.

8. Egyes stílusok jobban állnak neked, mint bárki másnak.
Azok a romantikus kontyok, melyekről a legtöbb egyenes hajú nő álmodozik, csak a természetesen göndör hajúaknak áll jól. Továbbá, a balerinás hajpántok is a hullámos hajkoronán mutatnak igazán jól. A hátra fogott és feltűzött frizura minden göndör hajú nőnek jól áll.9. A hajpánt nagyszerű választás, ha sietned kell.
Azon göndör hajú nők számára, akik épp sietnek, a hajpánt életmentő megoldás lehet. Ha a még nedves hajadra húzol hajpántot, a fejtetőn a haj kisimul, a többi része pedig lágyan hullámzik majd vállaidon.

10. Nincs szexibb a laza kontynál!
A hosszú, göndör fürtjeid mesésen néznek ki, ha hátra fogod őket egy laza kontyba. Nem kell mást tenned, mint fogd hátra hajad és csavard kontyba a tarkó fölött, majd biztosítsd egy gumis hajpánttal. Minél lazább és borzosabb, annál vonzóbb.
 


   
                                                                                                                                                       


Ide várjuk minden olyan hölgy jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni önmagukat egy fotózáson! A szépségük megvan hozzá talán még a bátorságuk is, de sajnos a mai portfolió árak mellet nem tudták ezen álmaikat megvalósítani! 

JELENTKEZEM! 


Lackó blogja, beszámolók fotózásokról, eddigi munkákról, a hobbijáról és a mindennapi dolgokról. Ha valami érdekeset kerestél megtaláltad.
Olvass, hass, gyarapíts! :)

TOVÁBB A BLOGHOZ 


Ha nem voltál még profi fotózáson mi segítünk neked minden olyan kérdésben, amik ilyenkor felmerülhetnek benned. Nincs más dolgod, mint a Tovább-ra kattintani.

TOVÁBB 

BEMUTATKOZÁS  |  GALÉRIA  |  MÉDIA  |  LINKEK  |  MUNKATÁRSAINK  |  MUNKATÁRSAKAT KERESÜNK  |  MODELLEK  |  ÖTLETEK  |  KAPCSOLAT

Minden jog fenntartva!
Muhari Fotó Studió / Muhari Photo Studio
Cím: 1088 Budapest, Rákóczi u. 25.
Tel.: +36_20 498 8888
aktfotó, glamour fotózás, playboy fotó, kismama, gyerek, családi, fresh style, tárgy fotó, esküvői fotózás, sexy esküvő, férfi fotózás, családi fotózás, fashion 

Fotózás akció minden olyan hölgy jelentkező részére, akik profi fotósorozatot vagy modellkedni szeretnének!
Honlapkészítés: Nord Informatika

Hungarian (formal)